img

Запознајте го новото Micro-V „четиричлено семејство“

Gates продолжува да ја унапредува технологијата на ремените и гордо ја најавува новата генерација на појаси Micro-V®. Клучните карактеристики вклучуваат нов изглед, нова конструкција и ново четиричлено семејство.

Гејтс Микро-В® е првиот избор за замена во опсегот на квалитет ОЕ, и следново е објаснување зошто:

  1. во чекор со еволуцијата на сегментот на ОЕ

Како еден од најголемите светски производители на ремени и метални делови, Gates тесно соработува со сите поголеми производители на возила. За да се осигурат дека нивните клиенти имаат на располагање најнова технологија, Gates лансира нова генерација на појаси Micro-V®. Опсегот на производи Gates ОЕ ќе продолжи да биде репер за сите производи на пазарот, а новиот Micro-V® претставува природна еволуција на овој опсег:

– Новата серија Micro-V® ја користи најновата технологија и материјали на OE
– Gates ОЕ ремените имаат шема на задниот дел од ременот.

belt

  1. Појас создаден за секоја потреба

Како партнер за развој на ОЕ, Гејтс го познава разноврсниот дизајн на моторот во денешните патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Потребни се различни ремени за да се исполнат овие варијации во дизајнот на ОЕ. Затоа, новата серија Micro-V® вклучува 4 различни типови на ремени – ново четиричлено семејство – за да се обезбеди оптимално решение за секоја специфична апликација:

–      Micro-V® е разноврсен појас, идеален за 90% вклучени возила
Европски патишта.gates_micro-v

–       Micro-V® Stretch Fit®, за апликации со еластичен ремен (без затегнувач)

–       Micro-V® Stop & Start, специјално дизајниран за системи за старт-запирање управувано од ремен

–       Micro-V® Unique Fit, дизајниран да биде најдобра опција за специфични автомобили со деликатни погонски системи за кои се потребни уникатни решенија.

Новиот опсег Micro-V® нуди и нов карактеристичен дизајн на кориците и лентата за да ги истакне овие четири различни типа ребрасти ремени.

  1. Практичност

Новата серија Micro-V® ги заменува ремените Micro-V® Horizon®. Новата серија ќе се воведе низ европскиот синџир на снабдување во вториот квартал како постојана промена. Ова значи дека испораката на нови производи ќе започне веднаш штом се исцрпи моментално произведената количина во наредните месеци. Забележете дека сериските броеви на Гејтс, броевите на производите, EAN-кодовите и податоците за апликацијата остануваат непроменети.

На кратко, ремените на Gates се развиваат со OE технологија за да се обезбеди целокупно задоволство на клиентот. Новата серија Micro-V® одговара на најновата технологија и материјали на ОЕ и го обезбедува вистинскиот ремен за правилна примена. Секој пат.