Мотор ладење

O.M.P. е основана на 10 јануари 1966 година. Во почетокот, компанијата започна со работа во областа на прецизно инженерство за производство на пумпи за вода, дискови за сопирачки и патентирани амортизери за тешки возила.

NRF е еден од лидерите на пазарот кога станува збор за проектирање, производство и дистрибуција на резервни производи во областа на системи за греење, ладење и климатизација за автомобили и лесни камиони. Големите трговци на делови од возила, радијаторски продавници и специјалисти за инсталација насекаде во светот се потпираат на високо квалитетни производи од NRF.

Со текот на годините, Nissens инвестираше значајни ресурси во истражување и развој на ладење на моторот и компоненти на климатскиот систем за автомобилскиот сегмент. Повеќе од 95 години темелно знаење и производствено искуство значи дека ние сме во состојба да ги задоволиме потребите за широк спектар на висококвалитетни резервни делови, а во исто време да се биде едукатор на пазарот за технички увид во полето на системите.

Со повеќе од 80 години историја, Industrias Dolz, S.A. е светски лидер во производството на пумпи за вода за индустријата на резервни делови. Dolz отсекогаш произведуваше ништо друго освен пумпи за вода за автомобили, камиони и трактори, што ни овозможува да понудиме пумпа за вода со најдолго искуство на пазарот.

HELLA е глобална, независна, компанија во сопственост на семејство со околу 30.700 вработени на повеќе од 100 локации во повеќе од 35 земји. HELLA Group развива и произведува осветлување и електронски компоненти и системи за автомобилската индустрија. Во сегментот Резервни делови, HELLA исто така има една од најголемите трговски организации за автомобилски делови, додатоци, дијагностика и услуги во Европа.