Тркало и лагери

Инженерите на Timken Company произведуваат и продаваат лежишта, дискови, ремени, синџири, спојки, системи за подмачкување и сродни производи, и нуди спектар на услуги за обновување и поправка на мотори. Како водечки орган за конусни валчести лежишта, ние го применуваме нашето длабоко познавање на металургијата, трибологијата и механичките системи за подобрување на сигурноста и ефикасноста на опремата, машините и возилата низ целиот свет.

Производите на MAPCO се продавани со огромен успех во Германија од 1977 година. Во текот на последните 30 години милиони MAPCO производи се опремени со многу различни апликации за возила. Задоволството на клиентите сé уште го прави највисок приоритет. Првично основана како Саладин во Франција, компанијата сега ги координира сите свои активности како MAPCO Autotechnik GmbH од седиштето во Боркхајде, во близина на Берлин.

Koyo е JTEKT Corporation бренд за лежишта. Инженерните и производните способности на JTEKT се движат од супер големите лежишта со надворешни дијаметри од седум метри до минијатурни лежишта со внатрешни дијаметри мали еден милиметар. Користејќи нови материјали и најнова технологија на производство.

Затегнувачите на ремените на Breda Lorett и idler pulleys се дизајнирани, развиени и произведени во фабриката Pianezza. Нашиот квалитет е загарантиран со тестови и мерења направени во метролошката лабораторија и со постојани контроли во секоја фаза на производството. Најновиот технолошки предизвик во Breda Lorett е претставен со развојот на автоматски затегнувач на ремените. Бреда Lorett опсегот е интегриран и комплетиран од затегнувачи од водечки брендови.

ABS е познат како водечки специјалист за сопирачки од 1978 година. ABS уверува дека трговијата, дистрибуцијата и вклопувањето на резервни делови е едноставна, лесна и профитабилна за сите вклучени страни. Покрај деловите за сопирање, оваа успешна филозофија е исто така пропратена за понатака да се воведат комплети за тркала, делови за управување и суспензија. Исто така, за овие производни линии, нашите клиенти ќе ја имаат удобноста на нашиот едношалтерски систем.