Кочница

За повеќе од пет децении, Otto Zimmermann развива, произведува и продава софистицирани компоненти за возила за производители на автомобили и за слободен пазар на резервни делови. Zimmermann дисковите веќе ја докажаа нивната сигурност и перформанси во првите возила што беа стандардно опремени со кочиони дискови.

TRW Aftermarket е лидер во светот за оригинални производи со квалитет и производи за автомобилска безбедност. Нашите Системи за сопирање, Управување и суспензија, Компоненти за комерцијални возила и Сервис Алатки се легендарни по нивниот инженерски квалитет и иновативен дизајн. Тие, исто така, се добро тестирани, кај нас и независно.

Користејќи врвни технологии за сопирање, сопирачките Textar се прецизно изработени за да понудат максимална безбедност, перформанси и удобност. Овој бескомпромисен пристап е самиот етос на Textar повеќе од 100 години. И тоа е причината зошто Textar останува доверлив партнер на водечките светски производители на возила денес.

Производите на MAPCO се продавани со огромен успех во Германија од 1977 година. Во текот на последните 30 години милиони MAPCO производи се опремени со многу различни апликации за возила. Задоволството на клиентите сé уште го прави највисок приоритет. Првично основана како Саладин во Франција, компанијата сега ги координира сите свои активности како MAPCO Autotechnik GmbH од седиштето во Боркхајде, во близина на Берлин.

На пазарот е од крајот на четириесетите години, Malò е лидер во дистрибуцијата на гумени и метални предмети, како и нафтени пломби, хидраулични сопирачки и делови за спојници, црева за сопирање, флексибилен кабел, ремени, лежишта за тркала, макара за затегнувачи и пумпа за вода.