Амортизери

Monroe® Shocks и Struts, една од најпочитуваните брендови во индустријата за автомобили и комерцијални возила, во 2016 година ја прослави својата 100-годишнина со широк распоред на програми, промоции и други посебни активности дизајнирани за поддршка на илјадници делови и даватели на услуги и милиони од потрошувачите во светот кои се потпираат на производите на Монро. Monroe амортизери, алати и други производи се произведени од Tenneco.

DexKo Global Inc е формиран кон крајот на 2015 година, комбинирајќи го Dexter, водечки дизајнер и производител на оски за приколка, сопирачки и сродни компоненти во Северна Америка и AL-KO Vehicle Technology (“VT”), европски дизајнер и производител на оски за приколка, компоненти за приколка и караван, шасии и моторизирани шасии. Комбинацијата на овие две компании создаде глобален лидер во индустријата за снабдување на оски и шасии со над 130 години искуство во областа на приколки и каравани, а продажбата се приближува до речиси една милијарда долари.

Resco Shocks и Struts е основана во 2013 година како подружница на Seres Otomotiv. Компанијата Seres Otomotiv влезе на пазарот во 2007 година како дистрибутер на водечки произведувачи на воздух во Турција.