Воздушна инсталација

Haldex е шведска компанија која работи ширум светот која има канцеларии во 18 земји. Haldex развива и обезбедува сигурни и иновативни решенија кои ја подобруваат безбедноста, динамиката на возилото и одржливоста на животната средина во глобалната индустрија за комерцијални возила. Ние сме водечки светски снабдувач на нагодувачи за сопирачки за барабани сопирачки и имаме најбрзо растечки удел на пазарот за воздушни дискови.

Knorr-Bremse е водечки производител на системи за сопирање и контрола на комерцијални возила и ги снабдува сите светски водечки производители на комерцијални возила. Покрај комплетните системи за сопирање, нејзиниот асортиман на производи ги вклучува и системите за помош на возачот во сите делови на возниот погон, како и поврзаните резервни сервиси. Со своите производствени, продажни и сервисни центри, полето на системи за комерцијални возила е претставено во над 20 земји низ целиот свет.

WABCO е бр. 1 глобален снабдувач на технологии и услуги, кој ја подобрува сигурноста, ефикасноста и поврзувањето на комерцијалните возила. Од концептите за готови производи и понатаму развиваме иновативни системи за да ги направиме возилата побезбедни и полесни за контрола од 1869 година. Денес, со непобедлива листа на индустрии зад нас, WABCO продолжува со пионерски пробивни иновации за напредна помош за возачите, сопирање, контрола на стабилноста, суспензија, автоматизација на пренос и аеродинамика за светските комерцијални камиони, автобуси, приколки, автомобили и off-highway производители. Нашиот успех доведе до продажба од 3,3 милијарди долари во 2017 година.

Компанија за истражување, развој и иновации (R + D + i) во служба на комерцијални возила. Како такви, сите производи што ги произведува се родени со најнова технологија во автомобилскиот сектор. Исто така, COJALI ја развива multiband и мултисистемската дијагностичка алатка JalTest, европски лидер во дијагностиката за комерцијални и лесни комерцијални возила.