img

TMD Friction- процес и развој

Во сите делови од светот, кочионите плочки и кочионите гуртни на  TMD Friction овозможуваат побезбедно патување, како во патничкиот, така и во товарниот транспорт, како и во јавниот превоз и другите форми на превоз. Производите  на TMD Friction го докажуваат својот квалитет, сигурност и безбедност милион пати на ден – исто толку парчиња елементи на сопирачката се произведуваат дневно во нивните фабрики. Во центрите за истражување и развој во Бразил, САД и Германија, експертите од ден на ден работат на системски решенија за возилата од утре. Потребни се една до две години развој и до 300 000 тест километри додека една кочиона плочка не стигне до фазата на производство. Колку е сложен и одзема многу процесот, може да видите тука: