img

Textar композитни кочиони дискови

Со новите компоитни кочиони дискови ,  Textar им нуди на пазарот иновативни предности на дводелни сопирачки дискови кои се користат и во секторот ОЕ:

  1. оптимизација на карактеристиките на возењето со намалување на обесената маса
  2. помала потрошувачка на гориво и со тоа намалена емисија на СО2
  3. подобрената топлинска спроводливост доведува до намалување на топлинската дисторзија и со тоа се намалуваат вибрациите
  4. поголема отпорност на оптоварување благодарение на оптимизацијата на динамиката на сопирачката

Дводелните сопирачки дискови Textar се состојат од цилиндар и триење на површината кои се меѓусебно поврзани со заковки. Со употреба на алуминиум за производство на цилиндерот, се постигнува 15-20% помала тежина на кочиони дискови и на овој начин т.н. несуспендирана маса на системот за сопирање што резултира со подобрени карактеристики на возењето. Композитни дискови Textar се достапни за многу модели на BMW и се совршен додаток на кочионите плочки Textar, бидејќи идеални резултати од сопирањето може да се постигнат само кога дисковите и влошките на сопирачките се вклопуваат совршено, гарантирајќи безбедност, удобност и издржливост. Кочионите дискови Textar се произведуваат строго во согласност со стандардите на OE. Сите композитни кочиони дискови Textar имаат и завртки за монтирање во пакетот.