img

Тест дискови – Textar ја елиминираше конкуренцијата

Тоа беше победа на обложените дисковите на Textar на тест за мерење што се одржа во лабораториите на ТМД Friction. Тие ја оставија конкуренцијата зад себе во тестирање на дебелината, мазноста и отпорноста на корозија и крајниот резултат потврди дека Textar добро се држи во сите три категории.

Обложените дисковите на Textar имаат најтенка и најрамна површина. Иако се полесни од конкуренцијата, тие постигнаа подеднакво добри резултати и во тестот за отпорност на корозија. Обложените дискови имаат голема предност што можат да се инсталираат директно на возилото, т.е. пред инсталацијата не е потребно да се отстрани маслото што го штити дискот од корозија за време на складирањето, како што е случајот со непокриените дискови.

Nws_TX_RU_MercedesBenz_CLA_92286903

Ова значи дека ви заштедуваат време затоа што трошите помалку време на инсталирање и се повеќе еколошки бидејќи не бараат употреба на дополнителни средства за чистење затоа што не содржат еколошки загадувачки масла – објаснува Винченцо Ди Каро, инженер за развој на триење на ТМД. Исто така, ги советува техничарите за сервисирање автомобили да бидат сигурни да ги исчистат главчината на тркалата и да ја отстранат корозијата пред да ги поставите дисковите, бидејќи само на овој начин дисковите можат да постигнат оптимална функционалност.

Побарајте Textar дискови во најблиските продавници на Матрикс.