img

Што е лагер на тркало?

Иако никогаш не може да го видете, лагерот е центарот на секое тркало.
Како најважен дел, лагерот овозможува секое тркало да ротира слободно и одделно, и игра многу важна улога во безбедноста и управувањето со возилото.
Лагерот се состои од прецизно изработени лежишта, дихтунз и сензор.
Лагер лежиштето на тркалото директно влијае на перформансите на секое возило, управувањето, сопирањето (ABS), потрошувачката на гориво …

Само еден може да биде бр. 1 а тоа е SKF!

SKF произведува лагери за тркала за многу производители на автомобили ширум светот, како што се AUDI, BMW, FERRARI, FORD, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, MAZDA, MERCEDES-BENZ, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, TOYOTA, VW, VOLVO

И тие се најгорди на нивната долгогодишна соработка со тимот на Ferrari F1.

Лагерите на тркалата SKF се изработени според 100% спецификации од производители на автомобили, со најсовремена технологија и најквалитетни материјали.