img

Wabco

WABCO е бр. 1 глобален снабдувач на технологии и услуги, кој ја подобрува сигурноста, ефикасноста и поврзувањето на комерцијалните возила. Од концептите за готови производи и понатаму развиваме иновативни системи за да ги направиме возилата побезбедни и полесни за контрола од 1869 година. Денес, со непобедлива листа на индустрии зад нас, WABCO продолжува со пионерски пробивни иновации за напредна помош за возачите, сопирање, контрола на стабилноста, суспензија, автоматизација на пренос и аеродинамика за светските комерцијални камиони, автобуси, приколки, автомобили и off-highway производители. Нашиот успех доведе до продажба од 3,3 милијарди долари во 2017 година.