img

Roulunds Braking Aps – Fomar

Основан во 1736 година во Данска, ROULUNDS BRAKING започна со активности за сопирачки во 1926 година и конечно стана ROULUNDS BRAKING во 2003 година, откако се приклучи на MAT Group. ROULUNDS BRAKING сега е еден од водечките светски производители на висококвалитетни материјали за триење во автомобилската индустрија, со продажба и клиенти низ целиот свет.