img

RenoTherm

PIUSI е основана во 1953 година во Suzzara, во провинцијата Мантуа (Италија). Тие започнаа како механичка работилница за земјоделската индустрија. Компанијата наскоро направи име за себе како производител на силни и лесни за употреба производи погодни за голем опсег на “различни намени” (più-usi).