img

Dinex

Dinex е основана во 1982 година од страна на Grethe и Jørgen Dinesen. Во 2000 година, Torben Dinesen стана главен извршен директор, а подоцна и во 2011 година, мнозински акционер на целата група на Dinex. Dinex Групацијата е водечки глобален производител и дистрибутер на иновативни конструирани производи за издувни гасови и контрола на емисиите и решенија за индустријата за мотори на дизел и гас.