img

AL-KO

DexKo Global Inc е формиран кон крајот на 2015 година, комбинирајќи го Dexter, водечки дизајнер и производител на оски за приколка, сопирачки и сродни компоненти во Северна Америка и AL-KO Vehicle Technology (“VT”), европски дизајнер и производител на оски за приколка, компоненти за приколка и караван, шасии и моторизирани шасии. Комбинацијата на овие две компании создаде глобален лидер во индустријата за снабдување на оски и шасии со над 130 години искуство во областа на приколки и каравани, а продажбата се приближува до речиси една милијарда долари.