img

Комплети сетови каиши – GATES, SKF, DAYCO

Во областа на дистрибуција на ребрастите каиши, трендот на инсталирање на сет комплети расте во последниве години, бидејќи дистрибуцијата е едно од најважните склопови на мотори. Современите дизајни на мотори им поставуваат големи побарувања, а погонските ремени се изложени на големи механички, хемиски и термички оптоварувања, и ако не успее само еден дел, можна е голема штета. За да избегнете такви ситуации, се препорачува да ги замените сите поврзани елементи на системот – во овој случај затегнувачот (те), ролерот (а) доколку ги има, ребрастиот каиш за време и во случај на таква конструкција на моторот – пумпата за вода, бидејќи е исто така дел кој се дистрибуира. Комплетниот сет, покрај маргинализирањето на можноста за нарачка / испорака на погрешен дел со едноставна филозофија на едно возило – една услуга – една кутија, претежно носи делови што не можат да се купат одделно, што го зголемува квалитетот на поправката. Не ризикувајте да купите нов мотор или да направите гарантно барање заради нецелосна замена на соодветните делови на дистрибутивниот систем – бидете професионалци.

Gates Timing beltGATES, SKF i DAYCO комплетите ребраст каиши ги имаат сите потребни компоненти во една кутија: затегнувач, ролер, ребраст-каиш, завртки, капаци на брегасти …, а ние исто така нудиме комплети што доаѓаат со пумпа за вода.

Интервалот за замена на целосната дистрибуција зависи од производителот на возилото, но повеќето советуваат толку голема услуга да се изврши откако возилото ќе достигне 5-6 години, без оглед на километражата. Во однос на километражата, се препорачува замена помеѓу 90.000 – 150.000 милји, како и со секој производител на возила.

Побарајте комплети ребрасти каиши во сите филијали на Matrix!