img

Hella сијалици

Пронајдете ја сијалицата Hella што одговара на вашите потреби

Добрата видливост е најважниот критериум за безбедност. Различни околности можат да ја нарушат оваа видливост, вклучувајќи самрак, неповолни временски услови, валкани ветробрански стакла, итн.

Ризикот од несреќен случај е релативно висок под овие услови на возење, исто така се менуваат и постојаното зголемување на подвижноста и густината на сообраќајот може да придонесе за поголем ризик. Со цел да се намали ризикот и да се обезбеди максимална безбедност, HELLA постојано работи на подобрување на постојните системи за осветлување и развој на нови технолошки системи за опрема за осветлување.

Групацијата HELLA е лидер во технологијата во дистрибуцијата на системи за осветлување, халогени, ксенони и целосни LED светла и е многу важен партнер на реномирани меѓународни производители на возила. HELLA посветува големо внимание на квалитетот на сијалиците како еден од основните елементи на уредите за осветлување кои сакаат да придонесат за безбедноста во сообраќајот. Хела како специјалист за осветлување ги опфаќа скоро сите марки и видови на возила. Со продажба на повеќе од 180 милиони светилки годишно, HELLA е една од лидерите во овој сегмент.

Пронајдете ја сијалицата HELLA што ви одговара

СТАНДАРД: Истакнати светилки за сите стандардни барања, со одличен излез на светлина, сигурност и издржливост, оптимален сооднос на цената и перформансите.

LIFETIME: Овие специјално дизајнирани светилки LONGLIFE и DOUBLEPOWER се идеални за чести возачи и нудат максимална сигурност заедно со подолг век на траење. Светилки со супер долг живот имаат до 3 пати подолг век на траење.

hella

ДИЗАЈН: Со свеж ефект на ксенон, BLUELIGHT е алтернатива за возачите кои го ценат добриот дизајн. Бело-сината светлина обезбедува подобро осветлување на тротоарот, подолго возење, удобност и безбедност.

ИЗВЕДБИ: +30 и +50 светилки се економични сијалици. Тие фрлаат поголема светлина на тротоарот и му даваат поголема видливост на возачот.
Со до 120% поголема светлина и 50 метри подолги зраци +120 повеќе светло постави нова референтна вредност за халогенско осветлување со модел на бело светло што го прави возењето поудобно и побезбедно.

CHROME TOP 2.0: со рефлектирачко капаче од хром нуди 100% поголема видливост на патот.

Проверете ја HELLA понудата на сијалици со посета на најблиската филијала на Матрикс.