Сензори и прекинувачи

Повеќе од само марка, Calorstat е вистинска референца признаена во светот во областа на резервни делови за автомобили. Создаден во 1927 година и повторно започнат во 1991 година, Калорстат се етаблира како еден од најголемите производители, на сите пет континенти. Calorstat моментално претставува 21% од прометот на Вернет. Во наредните години, ќе се создадат нови производи со цел да се постигне компатибилност со животниот циклус на автомобилски производи. Во полето Aftermarket, Vernet исто така нуди и многу широк спектар на производи.

Ние сме еден од најголемите европски производители на регулатори, исправувачи, делови за стартување, релеи, сензори и многу повеќе за IAM (Independent aftermarket). Ние сме партнер на многу европски OES и ОЕМ.

HELLA е глобална, независна, компанија во сопственост на семејство со околу 30.700 вработени на повеќе од 100 локации во повеќе од 35 земји. HELLA Group развива и произведува осветлување и електронски компоненти и системи за автомобилската индустрија. Во сегментот Резервни делови, HELLA исто така има една од најголемите трговски организации за автомобилски делови, додатоци, дијагностика и услуги во Европа.