Мотор ладење

Повеќе од само марка, Calorstat е вистинска референца признаена во светот во областа на резервни делови за автомобили. Создаден во 1927 година и повторно започнат во 1991 година, Калорстат се етаблира како еден од најголемите производители, на сите пет континенти. Calorstat моментално претставува 21% од прометот на Вернет. Во наредните години, ќе се создадат нови производи со цел да се постигне компатибилност со животниот циклус на автомобилски производи. Во полето Aftermarket, Vernet исто така нуди и многу широк спектар на производи.

Van Wezel Autoparts (дел од Unipart Група на компании и придружен снабдувач на Temot International и ATR) е еден од водечките компании во Европа во производството и дистрибуцијата на делови за автомобили и делови за ладење поради постојано фокусирање на квалитетот и иновациите.

Saleri е водечка компанија во дизајнот, развојот и производството на пумпи за вода и системи за ладење за автомобилската индустрија. Нејзините истражувања и развојни работи, флексибилноста на своите технички решенија и континуираното ажурирање на стандардите за квалитет се клучните карактеристики на “Saleri методот” и им дава на нашите производи додатна вредност.

NRF е еден од лидерите на пазарот кога станува збор за проектирање, производство и дистрибуција на резервни производи во областа на системи за греење, ладење и климатизација за автомобили и лесни камиони. Големите трговци на делови од возила, радијаторски продавници и специјалисти за инсталација насекаде во светот се потпираат на високо квалитетни производи од NRF.

Со текот на годините, Nissens инвестираше значајни ресурси во истражување и развој на ладење на моторот и компоненти на климатскиот систем за автомобилскиот сегмент. Повеќе од 95 години темелно знаење и производствено искуство значи дека ние сме во состојба да ги задоволиме потребите за широк спектар на висококвалитетни резервни делови, а во исто време да се биде едукатор на пазарот за технички увид во полето на системите.