Friends link: kids canada goose snowsuit msexton getstuft auparmesan.ca visualpalate.ca ucandive.ca
на почеток
Skip Navigation Links.
 
Фирма:
DAYCO
Производ:
ПК КАИШИ
Фирма:
DAYCO
Производ:
КЛИНЕСТ КАИШ
Фирма:
DAYCO
Производ:
РОЛЕРИ
Фирма:
DAYCO
Производ:
ЗАТЕЗАЧИ

ПК каиши

ПК каишите се наменети за трансмисија на вртежните моменти кај патнички возила, комерцијални ,индустриски возила и автобуси. Зголемениот обем на додатна опрема (клима, серво, алтернатори, водни пумпи, вакуум пумпи итн.) и работната температура повисока од 130°C беа пресудни за обновување на материјалите на изработка и технологијата на производство. Сите Дајко ПК каиши се направени од EPDM материјал (етилен-пропилен-диен мономер) според најновите стандарди на автомобилскиот пазар и тие гарантираат отпорност, сигурност и долг работен век. Главните карактеристики се:

    - флексибилност за работа при помали дијаметри на ролери

    - димензии кои дозволуваат употреба на еден каиш за управување со повеќе помошни компоненти

    - пренос на моќноста, вклучувајќи го и задниот дел на каишот особено во случај на “двојно ребро”

    - широк опсег на работна температура која го зголемува векот на траење


Паралелно со барањата на автомобилскиот сектор, Дајко ја произведе последната генерација на ПК каиши EPDM3 за постпрадажбата која се употребува за пренос при тешки оптоварувања, но во исто време  има задача да го одржува животниот век на системот константен.

Покрај традиционалните трансмисиони системи со ПК каиши и затегнувачи, Дајко оперира и во постпродажбата со еластични ПК каиши наменети за мотори со фиксирано централно растојание и ограничена должина на каишот. Овие каиши  не бараат никакви надворешни затегнувачки системи (затегнувачи). Монтажата бара специјални алати со кои ќе може да се изврши истегнување, а потоа и точно позиционирање на каишот на ролерот.

Достапни се за Fiat, Alfa, Peugeot, Citroen, Ford и Volvo моторите.

© MATRIX 2010 | All rights reserved | Designed and developed by EIN-SOF

  • http://matrix.com.mk/UserFiles/ugg180.asp